Speeltuin Het Luttertje © 2015 By Roandesign 

 

Historie

 

In 1995 is Speeltuin Het Luttertje in Kerk-Avezaath gebouwd. Tijdens het ontwerp van de speeltuin is geprobeerd om rekening te houden met de leeftijd van de spelende kinderen, zodat de grotere kinderen de kleinere niet in de weglopen en andersom. Zo was destijds het voorste gedeelte van de speeltuin het meest geschikt voor de allerkleinsten. Het middengedeelte was bedoeld voor de wat grotere kinderen en achterin was gemaakt voor de oudste kinderen tot 12 jaar.

 

Naast de speeltuin is een voetbalveldje aangelegd voor kinderen boven de 12 jaar.

 

Door de jaren heen is er wel het één en ander veranderd in de speeltuin. Zo zijn er toestellen vervangen en/of verwijderd en is de indeling niet meer zoals deze oorspronkelijk bedoeld was. Desalniettemin doet de speeltuin al zo’n 20 jaar dienst als speel- en ontmoetingsplaats voor vele kinderen (en hun ouders) uit Kerk-Avezaath en omstreken.

 

Vanaf 2013 legt de gemeente Buren het beheer van Speeltuin Het Luttertje bij de bewoners van Kerk-Avezaath neer. Dit betekent dat er geen subsidie meer vanuit de gemeente beschikbaar wordt gesteld en dat de Stichting zelf verantwoordelijk is voor het beheer en het onderhoud van de speeltuin.

 

Samen met haar dorpsgenoten en sponsoren/donateurs wil de Stichting Speeltuin het Luttertje een veilige en leuke speelomgeving blijven creëren waar kinderen met alle plezier kunnen spelen!